Yerebatan fotoğrafları veya Yerebatan Sarnıcı fotoğraflar sayfası haricinde İstanbul gezilecek yerler listesi Bizans dönemi yapıları arasındaki Sultanahmet Yerebatan Sarnıcı hakkında bilgiler için ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
Bizans Dönemi mimari yapısı olan Yerebatan Sarnıcı veya Yerebatan Sarayı hem tarih hem de fotoğraflar konusunda İstanbul’daki en ilginç yerlerden biridir. Yerebatan sarnıcı, İstanbul’un tarihi ve kültürel miraslarından biri olup Bizans dönemine ait tarihi yapısal bilgileri ve kültürel atmosferi günümüzde de yaşatan muazzam bir yapıdır. Dünyanın sayılı tarihi şehirleri arasında olan İstanbul’un değerine değer katan Yerebatan sarnıcı veya Bazilika sarnıcı, günümüze gelene kadar atlatmış olduğu zorluklara rağmen hala nefesimizi kesmeye devam etmektedir.
Yapılmış olduğu dönemde zaruri su ihtiyacını karşılamak için yapılan sarnıç, günümüzde turistik amaçlı olarak kullanılmakla birlikte Bizans dönemi yapıların özelliklerini anlamamıza da yardımcı olmaktadır. Günümüzde Bizans döneminden kalma Şerefiye, Bindirdirek, Hipodrom sarnıçları içerisinde en dikkati çeken sarnıç Yerebatan sarnıcıdır. Son yıllarda Osmanlı Barok mimarisi örneği olan Nuruosmaniye cami altındaki sarnıç da turizme kazandırılmaktadır.
Özellikle yapısı ve özellikleri konusunda kesinlikle İstanbul’da gezilecek yerler listesinde olan Yerebatan Sarnıcı hem Medusa başları ile hem de efsaneleri ile İstanbul görülmesi gerekli tarihi yerler listesi içinde bulunmaktadır.
Yerebatan Fotoğrafları Çekmek İçin Ziyaret ve Giriş Bilgileri 2024
İBB Kültür A.Ş. tarafından yönetilen ve işletilen Yerebatan sarnıcı aslında bir müzedir ve bu anlamda İBB Kültür A.Ş. Müzesi olarak bilinmektedir. Bundan dolayı sarnıcın, Kültür Bakanlığı’na bağlı olan müzeler ve ören yerleri ziyaret saatlerinden farklı olarak giriş ve çıkış saatleri bulunmaktadır. Yerebatan Sarnıcı her gün 09:00 – 18:00 saatleri arasında ve etkinlikler için de 19:30 – 23:50 saatleri arasında açıktır.
Yerebatan sarnıcı Kültür Bakanlığı’na bağlı olmadığı için girişinde Müzekart geçmemektedir. Ancak Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti 2024 yılı itibari ile;
09:00 – 18:30 saatleri arasında yerli ziyaretçi için 200 TL, yabancı ziyaretçiler için 800 TL, öğrenciler için ise giriş ücreti 50 TL’dir.
19:30 – 23:50 saatleri arasında yerli ziyaretçi için 350 TL, yabancı ziyaretçiler için 1300 TL, öğrenciler için ise giriş ücreti 150 TL’dir.
Eğer herhangi bir zamanda Yerebatan sarnıcını ziyaret etmek istiyorsanız, bu ziyareti planlarken lütfen Yerebatan sarnıcı resmi web sitesi içeriklerine göz atın. Çünkü zaman zaman çeşitli aktiviteler veya restorasyon çalışmalarından dolayı ziyaret kısıtlanabilmektedir. Özellikle 18:30 – 19:30 saatleri arası aktivitelere hazırlıktan dolayı ziyaret edilememektedir.
Ayrıca İlgili Linkler:
Yerebatan Sarnıcı hakkında tüm bilgiler
İstanbul gezilecek yerler listesi
Marmara Bölgesi tarihi yerler listesi
Marmara Bölgesi fotoğraflar
İstanbul Valiliği